A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében webáruházunkban cookie-kat használunk. Részletes információ
Termékek Menü

Kávékülönlegesség pálinkával

 A kávé a világon a legelterjedtebb ital. Számos módon fogyasztjuk: cukorral, cukor nélkül, tejjel, tejszínnel, habbal vagy hab nélkül és még sorolhatnánk.

Mindegy, hogy fogyasztjuk vagy sem, a kávézás mindennapjaink részévé vált. Szinte elegendhetetlen tartozéka a baráti összejöveteleknek, konferenciák szüneteinek, és hányszor    mondjuk azt a telefonba, hogy "beülünk egy kávéra", holott nem is biztos, hogy kávét fogunk inni.

 A kávé a feljegyzések alapján Etiópiából származik, majd a rohamosan fejlődő kereskedelemnek  köszönhetően az egész világon elterjedt. "Ahány ház, annyi szokás"; a különböző kultúrák végül a  saját képükre formálták a kávé fogyasztási szokásait is.

Nem próbálom meg felsorolni a különböző kávé fajtákat, nem is tudnám a teljesség igényével megoldani a feladatot, inkább arra a csoportosítási szempontra koncentrálnék, ami a mi szempontunkból érdekes. Pálinkás cég lévén, hogyan is különböztetnénk meg a kávét, ha nem úgy, hogy alkoholmentes vagy alkoholos?

Az alkoholmentes kategóriába sorolhatjuk például a Jávai kávét, a Madrasi kávét, Orientál kávét vagy a Török kávét és még folytathatnám.

Az alkoholos kávék közül az egyik legismertebb kávé talán az Ír kávé, amit whisky-vel bolondítanak meg. De említhetném a vodkás Orosz kávét vagy a Rumos kávét is. Minden nemzet a maga hazájára jellemző szeszesitallal kombinálta és tette egyedivé ezt az italt.

 Nekünk, magyaroknak is van egy nemzeti italunk, egy Hungaricumunk, mégpedig a pálinka. És mi történik akkor, ha ez a nemes  ital  találkozik egy prémium minőségű kávéval? 

 Megszületik egy ízig-vérig magyar, fennséges ízű kávékülönlegesség, a Coffee a'la Hungary.

 A kávé, amit a Pannonhalmi Ágyas Barack pálinka egy magasabb szintre emel.

És hogyan is kell elkészíteni? Bátran vágjunk bele, egyáltalán nem ördöngősség!

Hozzávalók és elkészítés:

                   

Tegyünk egy nagyobb csészébe egy kevés barna cukrot. Lehet fehér cukor is vagy édesítőszer, amit szeretünk. Melegítsük meg a cukrot, annyira, hogy elkezdjen olvadni. 

A kissé megolvasztott cukorra öntsünk Pannonhalmi Ágyas Barack pálinkát. 2 cl pálinkát javaslunk, de ha gyengébb kávéval isszuk, elegendő 1,4 cl is.

A cukor és pálinka elegyére öntsük a frissen főtt kávét! Lehet presszó kávé, dupla kávé, hosszú kávé vagy Latte, amihez éppen kedvünk van.

A kávé tetejére tegyünk tejhabot vagy tejszínhabot, amit permetezzünk meg 1-2 fújásnyi Pannonhalmi Barack pálinka parfümmel. Ettől lesz igazán barackos, illatos a kávénk!

A pohár szélére díszítésnek tegyünk egy szem aszalt sárgabarackot, hogy még étvágygerjesztőbb legyen a felszolgált ital!

Lepje meg vele barátait, rokonait! Ez a kávékülönlegesség garantáltan az összejövetelek főszereplője lesz!

A Coffee a'la Hungary szerzői jogvédelem alatt álló termék, kizárólag a Pannonhalmi Pálinkárium termékeivel készülhet!