A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében webáruházunkban cookie-kat használunk. Részletes információ
Termékek Menü

Pálinka és sütemény

A különböző édességek fogyasztása egyidős az emberiséggel. Az ősember az édes gyökereket rágcsálta, felfedezte az édes, lédús gyümölcsöket és a méhkasok kifosztásával mézhez is hozzájutott. Hosszú ideig a méz jelentette az édesítőszert, még az ókorban is többnyire ezt használták. 

Az ókori ünnepségek alkalmával már megjelentek a sült tészták is. Alapja kenyértészta volt, melyet mézzel édesítettek, dióval, mandulával és aszalt gyümölcsökkel kevertek össze. Édes töltelékkel megtöltötték, és mézbe mártott virágszirmokkal díszitették. 

A nehezebben és főként drágán beszerezhető alapanyagoknak köszönhetően a későbbiekben a sütemények, desszertek fogyasztása inkább a tehetősebb emberek kiváltsága volt. Az ipari forradalom hozta meg az áttörést, olcsóbban és széles választékban kerültek piacra a különböző édességek. A cukrászat fejlődésének eredményeként napjainkra már a felhasználható alapanyagok és receptek széles választéka gondoskodik arról, hogy finomabbnál finomabb sütemények, desszertek közül válogathatunk nap mint nap.

Az ünnepek alkalmával azonban nem csak a süteményeket, hanem a különböző alkoholos italokat is előnyben részesítjük. És ha szeretjük az édességet is és az alkoholt is külön-külön, miért ne fogyasztanánk egyben is? Ma már számos olyan receptet találhatunk, amiben szerepel valamilyen szeszesital. A rum, a különböző likőrök mellett egyre több süteményt készítenek pálinkával is.

Termékeink közül több íz is kiváló alapanyaga az édes finomságoknak, de a legnagyobb elismerést a Pannonhalmi Ágyas Barack pálinka kapta. Ugyanis 2015-ben az a megtiszteltetés ért minket, hogy az Ország Tortája címet elnyert műalkotást az általunk készített Pannonhalmi Ágyas Barack pálinkával álmondta meg a salgótarjáni Szó Gellért és testvére, Szó Dániel.

A Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamell torta még azoknak is jó alternatíva lehet egy könnyű desszertre, akik nem annyira édesszájúak. A tésztarétegek között lévő savanykás sárgabarackpálinkás krém, a karamelizált mogyoró és a sós karamella gondoskodik arról, hogy egy kevésbé édes, ám nagyon pikáns ízű süteményt kóstolhassunk; a karamell mousse viszont megadja azt a könnyedséget, krémességet, amit egy tortától elvárunk.