A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében webáruházunkban cookie-kat használunk. Részletes információ
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

A Pannonhalmi várhegy tövében 1917 óta működik pálinkafőzdénk, így történetünk 100 éves múltra tekint vissza. Maga a pálinkafőzés viszont egy ősi tudomány, mely évszázadok óta nemzedékről nemzedékre száll. A pálinkafőző mesterek saját „szájízük” szerint adták tovább tudásukat, tapasztalataikat a következő generáció számára. A kiváló tanításnak és a technológia fejlődésének köszönhetően ma már ellenőrzött körülmények között, őseink tudását birtokolva állítjuk elő pálinkáinkat, ügyelve, hogy minden palackból ugyanaz a kiváló minőség köszönjön vissza.

Bár a technológia fejlődött, az „alapszabály” örökérvényű maradt: kiváló minőségű pálinkát csak kiváló minőségű gyümölcsből lehet készíteni. Ezen elv alapján termékeinket gondosan válogatott gyümölcsök felhasználásával készítjük; a feldolgozás és lepárlás során pedig a legjobb tudásunk szerint biztosítjuk, hogy a pálinka megőrizze a gyümölcs zamatát és illatát.

A Pannonhalmi Pálinkárium mai állapotában 2007 óta működik. Kezdetben a termékválaszték nagyobb hányada a hagyományos ízeket tartalmazta, majd az évek során folyamatosan bővítettük a divatos ízválasztékot is. Az elmúlt 2-3 év során pedig arra törekedtünk, hogy a már jól ismert ízek mellett különlegességeket is bemutathassunk vásárlóink számára. Különleges ízeink alapját is hagyományos pálinka adja. A különböző fűszerezésnek, érlelési technikáknak köszönhetően a végeredmény viszont egy olyan ízvilág, mely lehetővé teszi, hogy minden érdeklődő megtalálja a neki megfelelő terméket.

A pálinka ma már Hungaricum, nemes magyar ital. Többen viszont még emlékszünk, hogy nem volt ez mindig így; 2002 júliusa előtt még a kommersz szeszesitalokat is pálinkának nevezhettük. Hosszú, fáradtságos munka és legfőképpen kitartás kellett ahhoz, hogy a pálinka visszakerüljön az őt megillető, rangos helyre. Ezen törekvésünk programmá alakult. Eleinkhez hűen továbbadjuk tudásunkat a következő pálinkafőző generációnak, hiszen főzdénk mintaüzem, az oktatás mindennapjaink részévé vált. De nem csak a hallgatók számára állunk rendelkezésre; fontos számunkra, hogy a viszonteladói és a vendéglátásban működő partnereink is megfelelő tudással rendelkezzenek termékeinkről. Ezen kívül pálinkakóstoló programok keretén belül mindenki számára lehetőség van betekinteni a pálinkafőzés rejtelmeibe.

Kóstolja meg Ön is pálinkáinkat, és ajándékozza tovább az élményt szeretteinek, barátainak is!

Főzdénket és a mintaboltot az alábbi címen tudja felkeresni:

Pannonhalma, Petőfi Sándor utca 26.

Nyitva tartás: H-P: 8:00-15:00