A pálinkát nem csak magában fogyaszthatjuk, kiváló alapanyag koktélokhoz is!
Ám pálinkából koktélt keverni nem is olyan egyszerű feladat.
Vannak semleges és intelligens pálinkák, mint például a törkölypálinka, a körtepálinka vagy az almapálinka. Ezekkel könnyebb dolgozni, mivel hozzáidomulnak a többi alapanyaghoz, ízük nem tűnik olyan markánsnak, ha megkóstoljuk a kész italt.
Viszont más pálinkák, mint például az őszibarack pálinka, annyira harsogóan gyümölcsös ízűek, hogy meghatározzák a kész koktél ízét.
De nem kell kétségbe esni, nem Önnek kell elkezdeni a kísérletezést a megfelelő recept megalkotásához! Mi már megtettük Ön helyett!
Önnek már csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a leginkább Önhöz illőt, és a receptek alapján 10 perc alatt elkészíthető a finom hűsítő!
Balatoni nyár
Pannonhalmi alma v körtepálinka 4cl
Alma vagy körte lé 6 cl
Cukor szirup 1 cl
Ginger-ale a feltöltéshez
Darált jég
Hosszú italos pohár 3 dl-es
Díszítés alma vagy körteszelet + mentalevél
Keverés: shakerben
Gyöngyös
Pannonhalmi ágyas meggy pálinka 4 cl
Citromlé 2 cl
Cukor szirup 1 cl
Sprite a feltöltéshez
Meggylé 1 cl
Jégkocka
Hosszú italos pohár 3 dl-es
Citrom + koktélcseresznye a díszítéshez + menta
Keverés: Shakerben
Olivér
Pannonhalmi Irsai Olivér szőlőpálinka 5 cl
Citromlé 2 cl
Narancslé 2 cl
Cukorszirup 1 cl
Jégkocka
Hosszú pohár 2 dl-es
Szőlőszemek, bambusz és menta
Keverés: Shakerben
Mariska
Pannonhalmi őszibarack pálinka 5 cl
Őszibarack lé 4 cl
Citromlé 1 cl
Ginger – ale a feltöltéshez
Jégkocka
Hosszú italpohár 3 dl-es
Koktél cseresznye, narancsszelet és menta
Keverés: shakerben
Táltos (CSAK nagyon bátraknak!)
Pannonhalmi törkölypálinka 4 cl
Diólikőr 2 cl
Őszibarack pálinka 1 cl
Dry vermouth 3 cl
Narancs permet
Y Koktélpohár
Díszítés: oliva és negyed dióbél, mazsola
Keverés: Bárkanállal pohárban összekeverni
Sámán
Pannonhalmi Vilmoskörte pálinka 3 cl
Pannonhalmi Olaszrizling 2 cl
Bodzaszörp 1 cl
Almalé 1 cl
Citromlé 1 cl
Kitöltés után 1 szem jég
Likőrös pohár
Díszítés körteszelet, menta
Keverés: Bárkanállal pohárban összekeverni
Gipsy
Pannonhalmi Rosé törkölypálinka 3,5 cl
Corso Verona kávélikőr 2,5 cl
Bodzaszörp 2 cl
Tejszín 2 cl
Törtjég
Szívószál
Tumbler pohár
Díszítés Kávé szemek vagy darált kávé + menta
Keverés: shakerben