Leírás
A feltüntetett ár bruttó ár, amely tartalmazza az ÁFA-t
A körte a legnehezebben termeszthető gyümölcsök egyike. Sok csapadékot és folyamatos vízellátást igényelnek és fontos a talaj bőséges tápanyagellátása.
Kezdetben a körtepálinkát még vadkörtéből főzték, csak a XIX. század végén, XX. század elején terjedtek el a nemesített körték. A körte termesztésnek, így a körtepálinka főzésének is Göcsejben van a legrégebben kialakult hagyománya.
A körtepálinkára jellemző különleges ízhatás csak akkor alakulhat ki, ha a felhasznált körtét túlérésben szedik. Ilyenkor a húsa még nem puha, de a héja már sárgás színű.
A Pannonhalmi Körtepálinkát azoknak ajánljuk, akik egy igazán férfias italra vágynak. Triumph körtéből készül, így illata hideg, íze határozott.