Leírás
A feltüntetett ár bruttó ár, amely tartalmazza az ÁFA-t
A Pannonhalmi Zölddió likőrt egy 1860-ból származó, évszázados receptúra alapján készítjük.
A néphagyomány szerint az ital készítéséhez szükséges zölddiót Szent Iván napjáig (június 24.) le kell szedni. Az így leszedett zölddiót kilenc napig fermentáljuk, pálinkával kivonatoljuk, melynek alapjául jó minőségű Pannonhalmi körtepálinka szolgál.
Gyógy- és fűszernövények (pl: fahéj, kardamom, szegfűszeg, narancshéj) valamint cukor és akácméz hozzáadásával, s hosszan tartó érleléssel, egy harmonikus, bársonyos likőr különlegességet kapunk eredményül.
Az érlelt Pannonhalmi Zölddió likőr - kissé hűtve - önállóan fogyasztható társasági italként, de étkezések végén desszertek kísérője is lehet.